Asset 12 Asset 10 Asset 15 Asset 15 autodesk_icon_font_04_06_16_kl Asset 11 autodesk_icon_font_04_06_16_kl autodesk_icon_font_1_18_17_start_over-01

Keyboard ALT + g to toggle grid overlay

Historie klientów i informacje prasowe

Historie klientów

Mechanika

Komfortowe projektowanie sof i foteli

W złożonym procesie projektowania wygodnych mebli o ciekawym wzornictwie wspierają SITS narzędzia Autodesk. Pracownia SITS liczy obecnie 20 osób, w tym 10 konstruktorów. Projektanci korzystają z narzędzi Autodesk – przede wszystkim Autodesk Inventor Professional, ale także Factory Design Suite Ultimate i Premium oraz AutoCAD LT.

SITS

Black Red White – tak projektuje się meble

Polski producent od ponad 20 lat współpracuje w obszarze oprogramowania z Autodesk. Obecnie w BRW wykorzystywane jest oprogramowanie Autodesk Inventor oraz Autodesk Vault, służące do projektowania mebli i zarządzania bazami danych. Zaawansowane rozwiązania pozwalają wyeliminować większość potencjalnych błędów już we wstępnej fazie projektowania produktów BRW, co przekłada się bezpośrednio na skrócenie czasu wdrażania nowych wyrobów.

BLACK RED WHITE

Firma Vent-A-Hood zwiększa wydajność dzięki konfiguracji produktów online

Usługa chmurowa Configurator 360 pozwala na dostarczanie niestandardowych modeli w ramach standardowego systemu ofertowego.

Vent-A-Hood

Autodesk Vault zarządza dokumentacją projektową dla sektora farmaceutycznego i medycznego

Gerresheimer Bolesławiec S.A.

Mokate projektuje uniwersalny ekspres do napojów dla małej gastronomii

Autodesk Sim 360 Pro przyspiesza przetestowanie setek rozwiązań.

MOKATE

Agralex dzięki innowacjom zdobywa rynek europejski i azjatycki

Autodesk Product Design Suite ułatwia konstruowanie unikalnych urządzeń do obróbki, transportu i magazynowania ziarna

Agralex

SIGMA S.A. – innowacje dla górnictwa, energetyki i środowiska

Projektowanie i symulacje w oparciu o rozwiązania Autodesk Product Design Suite i Autodesk Simulation Mechanical

SIGMA S.A.

Nowoczesny design pełen ciepła

Trójmiejski producent rozwiązań grzewczych wychodząc naprzeciw aktualnym trendom w obszarze nowoczesnego designu wykorzystuje rozwiązania Autodesk do cyfrowego prototypowania w procesie projektowania grzejników łazienkowych i dekoracyjnych.

Terma Sp. z o.o.

Radiowa innowacyjność – cyfrowe prototypowanie wspomaga Radmor

RADMOR (www.radmor.pl), z siedzibą w Gdyni, jest największym polskim producentem sprzętu radiokomunikacji ruchomej VHF/UHF FM. Szerokie portfolio obejmuje radiotelefony doręczne, przewoźne i stacjonarne; radiomodemy i moduły transmisji danych; wojskowe radiostacje osobiste, plecakowe i przewoźne. W zależności od potrzeb urządzenia RADMOR umożliwiają budowanie zarówno bardzo nowoczesnych sieci trankingowych (np. TETRA), jak i konwencjonalnych systemów dyspozytorskich.

RADMOR

Innowacyjność dla górnictwa – cyfrowe prototypowanie w FAZOS

Dzięki prototypowaniu cyfrowemu firma o wiele bardziej efektywnie poszukuje nowych rozwiązań, co podnosi jakość produkowanych urządzeń, sprzyja innowacyjności i polepsza konkurencyjność przedsiębiorstwa.

FAZOS

Design i energooszczędność: Autodesk Inventor w Z.E.Ch. IGLOO

Zakład Elektromechaniki Chłodniczej IGLOO jest uznanym producentem urządzeń chłodniczych i gastronomicznych. Od chwili powstania w 1986 roku firma dynamicznie rozwija się oferując kompleksowe rozwiązania dla lokali ogólnospożywczych, mięsno-wędliniarskich, nabiałowych, cukierniczych, a także barów, restauracji czy też hoteli.

IGLOO

Magna Steyr wprowadza na rynek samochód sportowy inspirowany gekonem

Ekologiczny, na każdą pogodę i sportowy – to nie są przymiotniki, których użyjemy do określenia jednego samochodu, ale właśnie takie zadanie postawił przed sobą zespół projektantów firmy Magna Steyr, dając sobie na jego realizację tylko pół roku.

Magna Steyr

Firma Wild West wykorzystując Autodesk AliasStudio zwiększyła produkcję o 100%

Seksowne, nowoczesne i mocne – motocykle firmy Wild West Motor Company z San Diego zapierają dech w piersiach.

Wild West Motor Company

Perfekcja wzornictwa przemysłowego

„Bez oprogramowania Autodesk trudno by nam było konkurować”. – Rainer Müller Założyciel i dyrektor zarządzający firmy Genesis-design GmbH

Genesis-design GmbH

Trójwymiarowe projektowanie form

Autodesk Inventor Series w produkującej urządzenia medyczne firmie Aspel

Aspel

Infrastruktura

Nagradzane projekty infrastrukturalne powstają z oprogramowaniem Autodesk Vault Professional

Kelprojektas to największa w krajach nadbałtyckich grupa firm inżynierskich z branży infrastruktury transportu, która projektuje budynki użyteczności publicznej, systemy inżynieryjne, infrastrukturę transportową, a ponadto realizuje projekty z zakresu planowania regionalnego.

Kelprojektas

AutoCAD Civil 3D pomaga projektować wygodne, ekonomiczne i bezpieczne rozwiązania komunikacyjne

Projektanci z Civil Transport Designers przy wykorzystaniu AutoCAD Civil 3D zrealizowali dalekosiężne projekty łączące komunikację tramwajową z komunikacją drogową, rowerową i pieszą, przyczyniając się do poprawy komfortu użytkowania środków transportu i zwiększenia ich bezpieczeństwa.

Biuro Projektów Komunikacyjnych
Civil Transport Designers s.c., Grzegorz Dąbrowski, Hubert Kleban, Maciej Kryński

Trzeci wymiar w drogownictwie – AutoCAD Civil 3D w Biurze Ekspertyz i Projektów Budownictwa Komunikacyjnego „EKKOM” Sp. z o.o.

Biuro Ekspertyz i Projektów Budownictwa Komunikacyjnego „EKKOM" Sp. z o.o. to doświadczony zespół specjalistów z wielu dziedzin: projektowania dróg, inżynierii ruchu i ochrony środowiska, który zapewnia profesjonalne rozwiązania dla drogownictwa.

Biuro Ekspertyz i Projektów Budownictwa Komunikacyjnego „EKKOM" Sp. z o.o.

Architektura i budownictwo

ENERGOPROJEKT-WARSZAWA SA buduje polską energetykę wykorzystując BIM

Biuro projektowe ENERGOPROJEKT-WARSZAWA SA bierze udział w strategicznych dla Polski projektach w branży energetycznej. Wdrożenie w praktyce projektowej koncepcji BIM w oparciu o rozwiązania Autodesk przyczyniło się do oszczędności czasu i obniżenia kosztów prowadzenia projektów.

ENERGOPROJEKT-WARSZAWA SA

BIM kluczem do sukcesu PM Group

Modelowanie informacji o budynku (BIM) pozwoliło PM Group usprawnić pracę w zespole, lepiej dostosować funkcjonalność projektowanego obiektu do potrzeb inwestora, a podczas realizacji prac na obiekcie zapewniło inspektorom budowlanym oszczędność czasu potrzebnego do zdobycia informacji.

PM Group

IMB Asymetria - Od AutoCAD do Revit Architecture

IMB Asymetria

B2 Studio – funkcjonalna oryginalność – projektowanie przy użyciu AutoCAD Architecture

B2 Studio – funkcjonalna oryginalność - projektowanie przy użyciu AutoCAD Architecture.

B2 Studio

Autodesk Revit Building standardową platformą projektową w ARSA Bomerski&Piątkowski

ARSA Bomerski&Piątkowski

Poznańskie biuro projektowe Mikada realizuje strategię w oparciu o Autodesk Revit

Mikada

AutoCAD Plant 3D w gdańskim BiproRafie

Specjalizujace sie w projektowaniu instalacji przemysłowych w przemysle paliwowym, gdanskie biuro projektowe BiproRaf w 2010 roku zdecydowało sie na wdrozenie oprogramowania AutoCAD® Plant 3D. Dzieki temu udało sie znaczaco skrócic czas projektowania instalacji.

BiproRaf Sp. z o.o.

BIPROHUT wykorzystuje oprogramowanie Autodesk w zaawansowanych technologicznie projektach

Przedsiębiorstwo Inżynierskie Biprohut Sp. z o.o.

Epstein podsumowuje efekty wdrożenia BIM w oparciu o Autodesk Revit

Krótszy czas realizacji projektów, efektywniejsza współpraca pomiędzy branżami – to główne benefity zmiany

Epstein Sp. z o.o.

WXCA stawia na nowoczesne technologie z Autodesk Revit Architecture

O wyborze platformy Autodesk Revit zadecydował potencjał w obszarze współpracy międzybranżowej

WXCA

Archi+ stawia na Revit Architecture

Białostocka pracownia architektoniczna Archi+ rozpoczęła wdrożenie Autodesk Revit Architecture. Decyzję o zmianie oprogramowania podjęto ze względów ekonomicznych - Autodesk Revit pomógł bowiem skrócić proces projektowy o połowę. Dynamiczny rozwój oraz strategia zakładająca ciągłe podnoszenie kwalifikacji i jakości świadczonych usług, skłoniły zarząd Archi+ do strategicznego podejścia w wyborze sposobu projektowania oraz współpracy międzybranżowej.

Archi+

Autodesk Revit Architecture w Arkon Studio Sp z o.o.

Arkon Studio Sp z o.o.

Korzyści z ekologicznego projektowania

Zespół pod kierownictwem AS+GG

BIM na sztandarze

Wielobranżowy charakter pracowni Chodor-Projekt pozwoli na szybkie osiągnięcie korzyści modelowania informacji o budynku

Chodor-Projekt Sp. z o.o.

Konstrukcje

Fort Polska: Nowy wymiar projektowania i realizacji dzięki BIM

Fort Polska zajmuje się sporządzaniem kompletnej dokumentacji technicznej w branży konstrukcji budowlanych i inżynierskich. Oferta ta dotyczy wszystkich etapów projektu - od koncepcji projektowej, poprzez projekt budowlany, projekt przetargowy, a skończywszy na projekcie wykonawczym.

Fort Polska Sp. z o.o.

Revit Structure przyspiesza projektowanie konstrukcji w Autorskiej Pracowni Konstrukcyjnej „Wojdak”

Autorska Pracownia Konstrukcyjna „Wojdak” działa na polskim rynku od 1995 roku. Firma specjalizuje się w konstrukcjach nietypowych, trudnych, o skomplikowanym układzie geometrycznym i konstrukcyjnym.

Autorska Pracownia Konstrukcyjna „Wojdak”

NIRAS Polska

NIRAS Polska posiada doświadczenie we wszystkich głównych dziedzinach inżynierii. Od czasu pierwszych projektów z zakresu ochrony środowiska w 1995, fabryki turbin dla elektrowni wiatrowych do obecnych projektów centrów handlowych, budynków mieszkalnych i biurowych, firma brała udział w setkach projektów we wszystkich częściach Polski. NIRAS jest jedną z największych firm inżynieryjnych w kraju z blisko 100 pracownikami i biurami w Krakowie, Poznaniu i Warszawie.

NIRAS Polska

Media i rozrywka

Wiedźmin 3: Dziki Gon - odsłaniamy tajemnice produkcji

Zrealizowana przez studio CD PROJEKT RED superprodukcja świata gier - Wiedźmin 3: Dziki Gon wykonana została przy wsparciu rozwiązań Autodesk. Oprogramowanie dostarczyła firma PCC Polska, Gold Partner Autodesk.

CD PROJEKT RED

Platige Image: Nowy wymiar scenografii

Zapewniające maksymalną interaktywność projektowania i testowania rozwiązanie Autodesk 3ds Max wykorzystane zostało do stworzenia unikalnej, stereoskopowej scenografii 3D przy spektaklu „Romeo i Julia” - mówi Rafał Sadowy, Head of Entertainment Department, Platige Image.

Platige Image S.A.

Newborn ożywia międzywojenną stolicę przy pomocy rozwiązań Autodesk

Film produkowany przez studio Newborn pt. „Warszawa 1935” to niewątpliwie jedno z najciekawszych przedsięwzięć poświęconych historii i kulturze Polski. Polega ono na wirtualnym odbudowaniu i pierwszej realnej i wiernej rekonstrukcji budynków i ulic Warszawy w okresie międzywojennym, symbolu kultury i technologii.

Newborn Sp. z o.o.