• Polska

Przekierowaliśmy Cię na równoważną stronę w lokalnej witrynie, na której znajdziesz obowiązujące w Twoim regionie ceny i promocje oraz opcje zakupu online.

Stay on our U.S. site

Keyboard ALT + g to toggle grid overlay

POLSKA // WARSZAWA // 24.10.2018

Autodesk zaprasza na konferencję: Budowa w chmurze - współpraca przy planowaniu, projektowaniu i zarządzaniu

KONFERNECJA #budowaWchmurze

Czy jesteśmy gotowi na współpracę w chmurze? Odpowiedź na to pytanie przedstawiciele Autodesk wraz z zaproszonymi ekspertami sformułują podczas tegorocznej konferencji #budowaWchmurze, na którą można się zarejestrować na www.autodesk.pl/budowawchmurze.

Głównym tematem konferencji będzie platforma BIM 360 ułatwiająca komunikację i współpracę w zespołach projektowych w branży architektoniczno - budowlanej.

Konferencja odbędzie się w środę 28.11.2018 r. w Warszawie w budynku MS Mermaid.

BIM 360 - platforma, narzędzia, efektywna współpraca. Wszystko na konferencji #budowaWchmurze

Cel konferencji

Celem spotkania będzie przybliżenie BIM 360 – platformy dedykowanej do zarządzania i komunikacji w projektach budowlanych – pozwalającej wykorzystać potencjał chmury przy realizacji inwestycji. Spotkanie skierowane jest do wszystkich osób zaangażowanych w proces inwestycyjno-budowalny, w szczególności architektów, firm budowalnych i inwestorów.

Najnowsze dane Eurostatu pokazują, że rozwiązania oparte o chmurę są coraz częściej wybierane przez polskie firmy niezależnie od ich wielkości. 37 proc. dużych przedsiębiorstw korzysta z chmury, natomiast wśród średnich firm (poniżej 250 pracowników) wskaźnik ten wynosi 17 proc. To wciąż niemal dwukrotnie mniej, niż stanowi unijna średnia (np. stopień nasycenia w Finlandii, gdzie niemal 90 proc. organizacji, zatrudniających powyżej 250 osób, wykorzystuje walory chmury), jednak od 2015 roku wzrosła liczba firm średniej wielkości wdrażających rozwiązania chmurowe. Specyfika rynku budowlanego – wiele podmiotów zaangażowanych w realizację inwestycji, rozproszony proces, duża liczba danych, także wpływa na wzrost zainteresowania chmurą.

„BIM 360 – to BIM o krok dalej. Co to oznacza w praktyce? Chmurowe rozwiązanie, gwarantujące dostęp do danych projektowych przez wszystkie zespoły zaangażowane w realizację i zarządzanie inwestycją budowlaną wpływa na sprawniejszy i bardziej efektywny przebieg całego procesu inwestycyjnego - począwszy od fazy planowania, przez projektowanie, realizację aż po serwisowanie oddanego do użytku obiektu. Na tym zaś z pewnością zależy wszystkim graczom w polskiej branży budowlanej, a w szczególności państwowym i prywatnym inwestorom.” – mówi Przemysław Nogaj, menadżer ds. rozwiązań Autodesk dla architektury i budownictwa.

Doświadczenia klientów i wystawa

Konferencja Autodesk #budowaWchmurze to: merytoryczna wiedza, praktyczne doświadczenia, porady ekspertów, a także dobre praktyki. Swoje doświadczenia w obszarze wykorzystania BIM 360 zaprezentują przedstawiciele Loredo Res oraz Skanska.

Istotnym elementem konferencji będzie wystawa narzędzi wspierających pracę podmiotów współpracujących przy realizacji inwestycji oraz innowacyjnych produktów.

O Autodesk

Autodesk pomaga wymyślać, projektować i tworzyć lepszy świat. Zarówno projektanci, inżynierowie architekci, jak również graficy, studenci oraz pasjonaci wykorzystują oprogramowanie Autodesk w celu wyzwalania kreatywności i rozwiązywania wyzwań projektowych. Więcej informacji można znaleźć na www.autodesk.pl, www.facebook.com/Autodesk.Poland