PODSTAWY ZARZĄDZANIA KONTAMI

Usuwanie konta


Usuń konto, aby usunąć dane osobowe i anulować subskrypcję wiadomości marketingowych otrzymywanych od Autodesk. Zgodnie z obowiązującymi przepisami możemy zachować pewne dane do celów prawnych i wewnętrznych celów biznesowych, takich jak zapobieganie nadużyciom finansowym. Po usunięciu konta i danych osobowych nie będziesz już mieć dostępu do produktów, usług ani plików.

 

Jeśli masz aktywną subskrypcję zakupioną od Autodesk, anulujemy subskrypcję i usuniemy Twoje konto. Jeśli zakup został dokonany u partnera, wcześniej skontaktuj się z danym partnerem, aby anulować część konta związaną z tym zakupem. Jeśli włączone jest automatyczne odnawianie którejkolwiek z subskrypcji, najpierw je wyłącz. Przetwarzanie wniosku może potrwać do 90 dni.

 

Konta korporacyjne: jeśli Twoje konto jest skojarzone z kontem firmowym, możemy skontaktować się z Tobą w celu uzyskania dodatkowych informacji lub skierować Cię do administratora konta. Jeśli jesteś przypisanym użytkownikiem konta korporacyjnego, skontaktuj się z administratorem, aby przed usunięciem konta usunął Cię ze wszystkich produktów i usług.


Rozwiązania inne niż usunięcie konta


Usuwanie konta

Uwaga: po usunięciu konta nie będziesz mieć dostępu do plików. Zanim przejdziesz dalej, upewnij się, że pliki zostały pobrane.

  1. Zaloguj się na konto pod adresem profile.autodesk.com/security.
  2. Kliknij przycisk Rozpocznij usuwanie w sekcji Usuń konto i dane.
  3. Przejrzyj inne rozwiązania, aby się upewnić, że rzeczywiście chcesz usunąć konto, a nie na przykład ograniczyć liczbę wiadomości e-mail, wyłączyć automatyczne odnawianie, usunąć użytkownika lub anulować wersję testową.
  4. Jeśli na pewno chcesz usunąć konto, kliknij przycisk Kontynuuj usuwanie. Zostanie wyświetlony komunikat o konieczności ponownego uwierzytelnienia danych logowania w celu zapewnienia bezpieczeństwa.
  5. Wybierz wiadomość e-mail, wiadomość SMS lub rozmowę telefoniczną jako metodę dostarczenia kodu weryfikacyjnego. Opcje wiadomości SMS i rozmowy telefonicznej są dostępne tylko wtedy, gdy wcześniej na koncie skonfigurowano weryfikację dwuetapową.
  6. Kliknij przycisk Kontynuuj usuwanie.
  7. Wprowadź kod weryfikacyjny i kliknij przycisk Kontynuuj usuwanie. Zostanie wyświetlony ekran weryfikacji.
    Uwaga: po usunięciu konta nie możesz utworzyć nowego konta przy użyciu tego samego adresu e-mail przez 90 dni.

Odzyskiwanie konta

Konto możesz odzyskać w ciągu 30 dni w następujący sposób:

  • W wiadomości e-mail z potwierdzeniem kliknij przycisk Odzyskaj moje konto.
  • Zaloguj się na stronie profile.autodesk.com/security i w sekcji Usuń konto i dane kliknij przycisk Odzyskaj moje konto.

Usuwanie informacji z systemu

Jeśli nie masz konta w portalu Autodesk Account, a chcesz usunąć informacje z naszego systemu, wypełnij formularz online z wnioskiem w tej sprawie.

 

Aby dowiedzieć się więcej na temat zasad usuwania, przechowywania i zachowywania danych, zapoznaj się z Oświadczeniem o ochronie prywatności (angielski).


Zobacz także


Need help?

Tell us about your issue and find the best support option.